5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın uzmanlarına nazaran yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının ve alevlerin yayılmasını engellemektedir. Yangının seyrini yavaşlatır veya yayılmasını önler. Yangına dayanıklı kapılar mühür ve kırmızıçı kabil malzemelerden dokumalmış gösterişli bir bapdır.

Yangın kapılarının üretim amacı isim katkısızlığını yangın ve yaman kavaraının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir öteki faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara yaraşıklı olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlır. Bu malzemelerin katı saf, yangın kapıları ekseriyetle özel kaplama ve kapı menteşeleri gibi sair yangın sıyanet özelliklerine sahiptir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları çok benibeşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı şanlı binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

     Yangın Bapsı insanoğluın, binanın güvenliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Gereç: Yangın baplarında ekseri çelik yahut ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı henüz mukavemetlidir.

Montaj: Yangın kapısı, yakınlarında şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın Yangın Çıkış Kapısı kapkaloriın montajı, kompetan bir grup aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Mesela önüne cihetıcı husus yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu riziko sıfır örekın ihtiyacı birbirinden farklıdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stat ve şifahane üzere” aynı anda ihtimal onlarca kişinin kapıdan girmek isteyeceği alanlarda çift kanatlı kapılar daha münteşir kullanılır.

Panik pas sayesinde içerden autarı çıkmak isteyenler Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul sadece kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı selim iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok amelî ve hızlı bir şekilde Yangın Çıkış Kapısı müstacel çıkış bünyelabilir.

Mukannen yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu nutuk konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları ayrılma eylemek cebir ve güvensiz olacağı derunin yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.

Kattaki konutların her birinin bâtıninden bir yangın emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması muktezi değildir.

FEZA Yol Odası Yangın Kapısı: Yol odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının canipı keşik otomasyon sistemlerine amelî aksesuarlarla donatılmıştır. Sistem odası yangın bapları camlı mümkün.

Binalarda sınırlı standartlarda arazi alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 serlığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Report this wiki page